Logo
Mijn 4D MENU

revitalisering bakkerij Hengelo

'sexy in the city'

Bouw locatie: Hengelo (ov)

Bouwer:

Opdrachtgever: Bakkerij Oonk

Start ontwerp: 2009

Oplevering: 2010

IDEE

Om tot een gedegen, tijdsbestendig ontwerp te komen, is het van belang af te vragen hoe een hedendaagse bakkerij moet functioneren. Wat is de belevingswereld in en rondom een hedendaagse bakkerij?

De bakkerij is tegenwoordig al lang niet meer wat zij vroeger was. Ook de bakkerij moderniseert en moet op grotere schaal acteren. Dit heeft vooral organisatorische gevolgen voor de plattegrond van de bakkerij. Hoewel de bakkerij moderniseert, lijkt de behoefte aan een winkel die haar product op een vleiende wijze in het straatbeeld blijft presenteren onmisbaar. Betekent dit maximale transparantie of essentiële transparantie? De vertroetelende, verwarmende atmosfeer van een bakkerij biedt in elk geval kansen om vluchtige klanten bij een volgend bezoek wat langduriger aan de winkel te binden (het is namelijk een aangename omgeving om te verblijven). Hiermee zijn de kansen voor een koffie-/lunchbar geboren.

Toch zal de verschijning van een vooruitstrevende bakkerij in het straatbeeld moeten veranderen. Een professionele gebouwuitstraling zorgt voor een professioneel visitekaartje in de openbare ruimte. Een stukje ‘branding’ van een vooruitstrevend bedrijf dus…

We kunnen dus stellen dat naast het organisatorische schema de uitstraling van het pand ook van wezenlijk belang is. Zij is het eerste middel om de aandacht te trekken en de bedrijfsidentiteit te presenteren, daarna zal de gevel zorgen voor een aangename associatie met een aangenaam product en/of bedrijf.

 

Lees meer
Vorige Volgende Vorig project Volgend project