Logo
Mijn 4D MENU

Op de Bleek in Eibergen

Bouw locatie: Eibergen

Bouwer: Ter Steege Bouw

Opdrachtgever: Ter Steege Vastgoed

Start ontwerp: 2007

Oplevering: 2009

Wonen in het dorp

Er was een grote vraag naar woningen met typische kenmerken uit de jaren dertig. Daarom is er gekozen voor metselwerkverfraaiingen en mooie afgetimmerde bakgoten. De entree van de nieuwe wijk, aan de Brculoseweg, wordt begeleid door rijwoningen. Hierdoor ontstaat een natuurlijk, ongedwongen routing binnen de wijk en wordt er een industriële sfeer gecreëerd. Het steeds herhalende ritme van de voorgevels doet denken aan de sheddaken van de voormalige KTV-fabriek. De rijwoningen worden op de flanken bijgestaan door twee- onder-een-kapwoningen, die vanwege de hoekligging twee voorgevels hebben. Hierdoor worden de achterliggende riante twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen direct bij de rest van de wijk betrokken. Deze riante woningen vervullen een schakelrol in de overgang van de individuele kleinschaligheid van het dorp naar de collectieve industrialiteit van het voormalige KVT-terrein. Door de de toepassing van schildkappen wordt de individualiteit van de huizen en daarmee de dorpse verscheidenheid benadrukt. In de detaillering van deze riante woningen wordt teruggegrepen op die van de rijwoningen. Grote overstekken, evenwichtige gootafwerkingen en verfijnde kozijnindelingen maken van het langebied één geheel.

Lees meer
Vorige Volgende Vorig project Volgend project