Logo
Mijn 4D MENU

locatiestudie Smevo terrein

Bouw locatie: Rijssen

Bouwer:

Opdrachtgever: Wienerberger BV

Start ontwerp: 2014

Oplevering:

Met deze voorstudie wordt aangetoond dat de ‘Smevo’ locatie kan transformeren van bestaand industrieterrein waar vroeger stenen werden gebakken naar een combinatie van groen recreëren met bijbehorende  horeca voorzieningen die dienen als ondersteuning of als afzonderlijke (uitgaans)gelegenheden kunnen worden gezien.

De recreatie in het groen is in de vorm van een 9 holes par 3 baan uitgewerkt, met daarbij een clubhuis en een professionele driving range. Deze vorm van recreatie sluit goed aan bij het groene karakter dat de bestaande omgeving al heeft en industrie dus eigenlijk niet meer op deze plek gewenst is.

Om deze transformatie te kunnen realiseren, zal een commercieel oogmerk nodig zijn om dit mogelijk te maken. Het clubhuis wat gebruikt wordt voor de golfbaan kan een dubbelfunctie krijgen door hiervan tevens een pannenkoekhuis te maken. In de directe omgeving zijn er veel eetgelegenheden, alleen ontbreekt het aan een echt pannenkoekhuis.

Naast deze commerciële invulling is er nog een ‘extra’ nodig die de transformatie definitief mogelijk maakt. Een hotel op deze locatie is de sleutel  hiervoor. In Rijssen en de directie omgeving zijn er welgeteld twee etablissementen in de vorm van een hotel.

Door de ligging in het groene Schwarzwald, de korte afstand tot de dichtstbijzijnde afslag A1 (4,5km) en de naastgelegen golfbaan is deze plek uniek.

Binnen het stedenbouwkundig ontwerp zijn hotel, pannenkoek-/clubhuis met terras, parkeren en entree van het terrein, gelegen aan de Markeloseweg. Vanuit het zuiden aangereden zijn de volumes duidelijk herkenbaar en nodigt  het terras, welke door een grote vijver wordt omgrensd, uit voor een hapje en drankje.

Lees meer
Vorige Volgende Vorig project Volgend project