Logo
Mijn 4D MENU

171 woningen Spaarne Buiten

'yacht vision'

Bouw locatie: Spaarndam

Bouwer: Kondor Wessels Amsterdam

Opdrachtgever: Volker wessels Vastgoed

Start ontwerp: 2008

Oplevering: 2011

Hollands wonen

Op de oude scheepswerf van Spaarndam heeft wonen in de polder een nieuwe betekenis gekregen. Deze woonwijk met een verzameling van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen heeft een uitstraling gekregen met verschillende woonsferen die passen bij het karakter van Spaarndam.

 

Rijwoningen aan de kade

Direct aan de kade zijn rijwoningen gebouwd met een prachtig uitzicht over het water van het Spaarne. Alle rijwoningen hebben een uitstraling met een geheel eigen sfeer. De huizen kenmerken zich door verspringende gevels, afwisselende raampartijen en een variëteit in dakranden en gevelstenen.

 

Rijwoningen aan de hofjes

De overige rijwoningen zijn gelegen rond de twee binnenhofjes. De hoven hebben een vriendelijk en groen karakter met diverse parkeer- en speelplekken. Ook deze woningen kenmerken zich door de verspringende gevels en afwisselde gevelindelingen, waarbij het ene huis een langgerekte raampartij heeft, en het andere huis is voorzien van een Frans balkon.

 

Twee-onder-een-kapwoningen

Aan de oude dijk van SpaarneBuiten zijn de twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Deze ruime woningen hebben een fraai uitzicht over de dijk. Door het gebruik van verschillende kleuren bakstenen en variërende gevelindelingen is ook hier een eigen identiteit ontstaan waarbij de statige uitstraling en de jaren ’30-architectuur deze straten kenmerken.

Lees meer
Vorige Volgende Vorig project Volgend project